Friday, 11 July 2014

Enfuselle-bukan sekadar pencuci muka biasa

Assalamulaikum...
sume dah siap ke masak untuk berbuka puasa nanti?Kalau dah siap, sesambil tunggu nak waktu nak buka puasa, jom baca fasal Enfuselle ni..hah??tak tau ape tu Enfuselle?Ramai yang tak tahu Shaklee juga ada keluarkan produk untuk menjaga wajah selain suplemen la kan.
Enfuselle ni terdiri daripada 2 jenis iaitu set untuk kulit normal-berminyak dan juga set untuk kulit normal-kering. Jadi sebelum nak pilih set yang mana,kena pastikan dulu jenis kulit wajah anda tu ye :)
Entry kali ni Lin nak share pasal Set untuk kulit normal-berminyak since Lin sendiri pakai set ni..so far, so good!!hehehe..muka terasa lembut je..parut jerawat degil dah makin berkurangan (bukan Lin yang cakap, kakak Lin yang cakap..heheheh)

Ok jom kita review sikit set ni ye.




Kulit wajah Normal-berminyak - sesuai utk kulit berminyak dan berjerawat serta sensitif
                               
1) Purifying Cleansing Gel :
Gel berbusa bertindak dengan lembut untuk menyingkirkan bahan pencemaran, mekap dan minyak berlebihan.

  • Bahan-bahan khas serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit terasa segar dan lembut
  • Mencerahkan tona kulit
  • pH yang seimbang
  • Hipoalergenik

2) Purifying Toner :
Dengan Tiga Tindakan Untuk Menghentikan Kerosakan Pro-Oksida

Purifying Toner merangsang dan menyegarkan kulit sebagai persediaan rawatan Enfuselle.

  • Terbukti secara klinikal
  • Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
  • pH yang seimbang
  • Menyegarkan dan memperhalus kulit dengan ekstrak likoris, ginseng dan witch hazel
  • Meminimumkan kemunculan liang-liang yang besar pada kulit
  • Membantu mengawal kulit berminyak
  • Hipoalergenik

3) Balancing Moisturizer :
Formula Ringkas untuk Menyubur dan Melembapkan Kulit
Formula yang ringkas, tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah bertindak dengan membekalkan kelembapan segera yang kulit anda perlukan bagi menjadikan wajah kelihatan halus serta tidak berkilat.

Terbukti secara klinikal:

  • 146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
  • 268% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
  • 173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari
  • Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit
  • Hipoalergenik

4) Eye Treatment :
Garis-Garis Halus dan Kedutan Tidak Lagi Ketara
Mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus

Terbukti secara klinikal:

  • 233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa dua minggu
  • 120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa dua minggu
  • 209% pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa lapan minggu
  • 32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa lapan minggu
  • Ton kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu
  • Kandungan botani anti-penuaan dan vitamin C memberikan faedah yang ketara pada kulit halus di sekeliling mata
  • Juga sesuai untuk bahagian leher dan mulut
  • Hipoalergenik, diakui oleh pakar-pakar oftalmologi dan selamat untuk pemakai kanta lekap.


sumber : Shaklee Malaysia


Watsapp Lin 017 9399 084