Thursday, 5 February 2015

10 SEBAB KALSIUM PENTING UNTUK IBU HAMIL



 Assalamualaikum..selamat petang..apa menu anda untuk minum petang hari ini??Kalau ada sesapa yang nak share resepi pun boleh la letak link kat komen lin ye nanti..boleh lin cuba :)

Tanpa membuang masa, jom kita tengok kenapa KALSIUM ni penting untuk ibu hamil.

*kalsium yang sedia ada ibu akan diserap bayi semasa membesar terutama dalam pembentukkan tulang.
*kegagalan menggantikan kalsium yang diserap oleh bayi boleh menyebabkan ibu hilang gigi ketika usia muda.
*walaupun menyusu, ibu perlu teruskan kalsium supaya dapat mengekalkan kadar kalsium dalam badan.
*merehatkan otot yang mengecut semula ketika haid
*ibu hamil berisiko untuk OSTEOPROSIS jika tidak mengambil kalsium.
*untuk kekuatan tulang sebab nak menampung beat bayi secara fizikal
*untuk pembekuan darah
*menstabilkan transmisi impuls saraf
*merehatkan otot sewaktu berlaku kontraksi
*mengelakkan kekejangan sewaktu bersalin

 PROMOSI MASIH BERLANGSUNG UNTUK OSTEMATRIX

saya suka.saya suka.saya suka.
Watsapp 017 9399 084



Wednesday, 4 February 2015

Sakit dan sengal belakang hilang!


 Assalamualaikum..selamat pagi :)
Jangan lupa senyum ye (lin pun ngah senyum depan PC ni...muahahaha). Selain untuk awet muda..senyum tu kan satu sedekah.Dah dapat pahala dengan cara yang senang kan.
Ok..berbalik kepada tajuk kat atas tu..kali ni lin nak share testimoni Ostematrik.Alhamdulillah,dengan izinNya, sakit belakang dan sengal-sengal area tulang belakng hilang lepas amalkan Ostematrix ni. Selain itu, insomnia pon dah tak da. 2 in 1 kesan positif yang husband dia dapat.

Testimoni kat sini 



Promosi Over Februari
Info Ostematrix 

Promosi beli 6 PERCUMA 1
Promosi beli 2 OFF 5%

saya suka.saya suka.saya suka
Watsapp 017 9399 084



















Promosi Over Sangat dari Shaklee :)

Assalamualaikum...huwaaaaaaaaaaaaaa..pedih mata..berhabuk belog lin ni!!sila pakai penutup mulut dan amek feather duster kalau nak baca my belog..kikikiki
Tak nak cite lelebih...just nak bagitau, bulan ni promosi Shaklee saaaaangattttlahhhh HEBAT!
4 jenis suplemen sekali gus..sapa tak nak memang rugi la kan :)
Vitalea for kids-----vitalea-----ostematrix------AJHT

Lebih lanjut mengenai Ostematrix 
Lebih lanjut mengenai Vitalea 


Saya suka.saya suka.saya suka.
Watsapp 017 9399 084


Monday, 2 February 2015

Sakit Lutut Hilang walaupun tak sampai sebotol!

Assalamualaikum...selamat pagi :)
Selamat bercuti kepada yang bercuti ye (termasuk la lin..kikikiki)
Ce tengok tajuk kat atas tu..haaaa...tu penangan AJHT la tu.Puan kita ni mengalami sakit lutut,lepas tu dia amalkan AJHT.Alhamdulillah, dengan izinNya,sakit lutut puan ni sembuh. Untuk semua, kalau makan dan anda alami healing crisis cam sakit badan tu,teruskan makan.Jangan berhenti ye.Insha Allah,bila healing crisis dah habis,perlahan-lahan sakit yang dialami akan berkurangan atau hilang.


Promosi Februari 2015
AJHT
Beli 3 PERCUMA 1
Saya suka.saya suka.saya suka.
Watsapp 017 9399 084

Wednesday, 3 December 2014

AMARAN!! Pelupusan 50-100mg Vitamin C oleh sebatang rokok!

Assalamualaikum..Disember sudah menjelma. Ada lebih kurang 25 hari lagi nak masuk tahun baru. Sapa azam tahun baru nak hidup lebih sihat?Apa kata mulakan dengan mengamalkan pengambilan vitamin C setiap hari.Vitamin C berupaya mencantumkan bahan logam berat seperti plumbum,raksa,arsenik dan bahan-bahan toksik menjadikan ianya tidak bahaya pada buah pinggang dan dapat dinyahkan dari badan dengan mudah.Vitamin C PERLU diambil oleh PEROKOK kerana ianya dapat membersihkan darah dan mengelakkan  buah pinggang perokok daripada mengalami kerosakan yang teruk.<------bukannya nak cakap anda boleh teruskan merokok kalau anda amalkan vitamin C,tapi ini adalah cara untuk anda hidup dengan lebih sihat, nak elakkan kesan buruk merokok itu sendiri.Mungkin boleh TERUS BERHENTI MEROKOK lepas amalkan Vitamin C ini.Sayangla kan..dah habis duit nak baiki kesihatan, pastu nak rosakkan balik dengan TERUS MEROKOK!Dahla harga sebatang rokok lagi MAHAL dari harga Vitamin C.(sigh)

Sebatang rokok jenama **nh*** =RM 0.60
1 tablet sustained release vita-C=RM 0.40


Antara manfaat utama yang kita dapat bila kita amalkan vitamin C dalam kehidupan seharian ialah:
*membentuk kolagen-merangsang pembentukan kolagen.Kolagen adalah sebatian asas otot,tisu, gusi,rangka dan tulang rawan.Oleh itu,ianya mampu mempertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik.
*memperbaiki simptom pendarahan-kekurangan vitamin C adalah penyebab gusi berdarah,lebam dikulit,pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam dan kulit kasar.
*peningkatan sistem imun-membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik,membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun,mempertingkatkan alergi hidung dan kulit,asthma selain menyingkatkan waktu pemulihan dan mengurangkan simptom flu dan selsema.
*mencantikkan kulit-ambil vitamin C setiap hari untuk kulit lebih cerah,melambatkan penuaan, dan menyekat pembentukkan pigmen (pigmen adalah penyebab utama berlakunya jeragat)
*mengekalkan kolestrol sihat-ianya mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat,menghindarkan arteriosclerosis, thrombus, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan serebral dan skurvi.


Sebotol Vita-C plus Shaklee dapat bertahan sehingga 6 bulan (mengikut penggunaan anda)

Promosi DISEMBER 2014
Beli 6 PERCUMA 1
Beli 2 OFF 5%



COD Bukit Sentosa,Bukit Beruntung, Perodua HQ
Watsapp Lin 017 9399 084

Wednesday, 19 November 2014

Tanda-tanda anda dah GEMUK!

Assalamualaikum..salam sejahtera untuk semua.Cuba tengok tajuk kat atas tu..MENAKUTKAN tak??mesti la menakutkan lagi-lagi pada mereka yang dah biasa bentuk tubuh badan yang ala-ala model gitu..huhuhu..

KEGEMUKAN boleh terjadi oleh banyak faktor seperti tabiat seharian yang tidak sihat seperti makan secara berlebihan, makan makanan yang terlalu berminyak, berlemak, serta tidak mengamalkan gaya hidup sihat (tidak bersenam). Terdapat juga KEGEMUKAN yang disebabkan oleh keturunan (jangan nak salahkan ibu mengandung ekkkk). Ahli keluarga semua jenis yang besar-besar di mana saya percaya persekitaran juga turut menjadi faktor kegemukan. Ye la kan..mak asyik masak sedap-sedap je, mana makan tak bertambah.Nanti mak kecik hati plak kan..heeee..kawan plak asyik dok ajak makan je..ajak makan kat kedai mamak la, cuba restoran baru kat kawasan perumahan la..belum lagi hujung minggu nak kena hadiri kenduri.Alahai,,,sedar tak sedar..badan bagai dipam-pam. Mesti tak nak kan masalah Kegemukan ni..lagi-lagi yang dah bersuami..mesti tak nak suami dok jeling orang lain.Suami dok bagi alasan isteri dah gemuk, dah tak cantik macam keluar dating dlu macam kes yang tengah bikin kaum isteri panas sekarang ni -------> pengakuan suami curang
Kita sebagai kaum isteri kena ambil input negatif oleh suami k.mah untuk POSITIF kan diri kita. Suami k.mah cakap k.mah dah tak jaga badan lepas beranak , rambut bau busuk disebalik tudung,kaki bengkak dengan lemak (harapnya suami k.mah tu macam Brad Pitt walaupun dah kahwin lama sebab dia kondem k.mah). Emosional plak..nak citer pasal tanda-tanda Gemuk dah melalut pasal k.mah plak.Jom tengok kat bawah ni kalau anda ada tanda-tanda seperti berikut:

#tumit kaki sakit bila berdiri lama
#baju saiz M dah jadi saiz XL
#seluar bahagian peha dah tak boleh masuk!
#skirt plak tak boleh nak kancing dah
#cepat mengah/letih bila terpaksa jalan kaki jauh sikit
#suami pegang perut (spare tyre) dan cakap "ni babab ni"----->BABAB merujuk kepada LEMAK!!



 Sumber: en.google


YA, anda mungkin sedang mengalami krisis KENAIKAN BERAT BADAN atau KEGEMUKAN !!

TIIIIIIDAAAKKKKKKKKK!!!!!


Apa kata cepat-cepat ambil tindakan buang segala lemak yang ada tu dengan SET KURUS PREMIUM kat bawah ni ;). 



______
Alfafa
---------
※mencuci usus bagi membuang toksik
※mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
※membantu masalah penghadaman dan pencernaan
※melegakan sembelit
________
Lecithin
----------
※membakar lemak berlebihan di dalam badan
※mencantikkan kulit
※melembutkan najis,melembabkan usus serta meleraikan toksin
diusus

__________
ESP
-------------
*memberikan rasa kenyang berpanjangan (jadi tak de la rasa nak
makan je kan..)
*memberi tenaga
*Indeks glisemik yang rendah (leh tolong turunkan kencing manis)
*Bantu cantikkan kulit sekali (gebus gituuuu)


Laju-laju watsapp lin 017 9399 084

FB: https://www.facebook.com/azlinda.hashim
Pages: https://www.facebook.com/pages/Sihat-dan-Cantik-online
COD: bukit beruntung,bukit sentosa, rawang, perodua sg.choh

Sunday, 12 October 2014

Strech Mark dah hilang!!

Assalamulaikum..bulan OKTOBER yang best sangat!!KENAPA??sebab bulan ni PROMOSI ESP.
Memang BEST SELLER Shaklee :). Jom nak share testimoni sikit.Tak sampai satu canister puan Suriani dah boleh rasa PERUBAHAN yang ketara.Patutla ESP menjadi produk BEST SELLER disebabkan keberkesanannya, Dan lagi best bila PROMOSI BELI 6 PERCUMA 1.hehehe


Salam, sy nk share testimoni esp ngan geng SGL ni. Sy baru je ambil esp, belum pun habis satu canister. Perubahan yg ketara sekali yg sy nampak ialah, strech mark sy yg amat teruk masa mengandung dah kurang! Memang ketara sangat2. kulit muka nampak semakin halus dan cerah. Yg paling best sekali susu badan pun byk ngan nampak pekat. Harus order lagi bila esp saya dah abis nanti. 
 — Pn.Suriani
LikeLike ·  · 239


Watsapp Lin 017 9399 084
COD Bukit Sentosa,Bukit Beruntung, Rawang, PERODUA.