Wednesday, 16 April 2014

JERAWAT DAN PUNCANYA

Assalamualaikum dan salam sejahtera ;)

Ce tengok tajuk kat atas tu..JERAWAT DAN PUNCANYA..haaahhhh..menakutkan tak??JERAWAT??? oooo tidakkkkkk!!!! lin ni pon tak dapat lari dari masalah JERAWAT ni.Sengsara oooo..sampai anak buah dok cakap "c.su leng tak cantik sebab ada jerawat" huhuhuhu..budak-budak kan tak pandai menipu..betol la tu..memang c.su leng ada jerawat pon..huhuhu ( dalam hati, tunggu la bila c.su leng makan shaklee, hilangla segala jerawat dan parut ni....sabar2)

ok..cukup melalut..terus ke intipati utama ye..hehee..PERUBATAN TRADISIONAL CINA ada menyatakan bahawa

 "THE FACE IS THE WINDOW TO YOUR HEALTH"

Dan kenapa mereka berkata sedemikian? jom lin ceritakan. Ini adalah berdasarkan pemahaman lin bila menonton video ini ;)


Sumber: Youtube

Jerawat di bahagian atas dahi
-ini disebabkan oleh sistem penghadaman anda yang bermasalah
Bagaimana cara untuk menyelesaikannya?
Mengikut kata vlogger tu, anda memerlukan lebih banyak makanan atau minuman yang bertindak sebagai antioksidan. Antaranya ialah teh hijau, berries, air lemon. Nak lagi senang, anda boleh telan Vita-E Complex Shaklee..hehehehe..banyak khasiat Vita-E Complex ni..bukan sekadar Vitamin E, terdapat juga extract grape seed tau.
Vita-E Complex
RM 149.00
120 Kapsul



Jerawat di bahagian bawah dahi
-ini adalah kerana anda sedang menghadapi masalah dengan peredaran darah didalam tubuh anda ;(
Selain itu, gaya hidup anda yang membuatkan anda mempunyai waktu tidur yang tidak menentu dan anda selalu berada di dalam keadaan stress/tertekan.
Di sini lin syorkan beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk 'membaiki' diri anda semula.
*tidur yang cukup (8jam) biasanya sebelum jam 11 malam.
*melakukan meditasi
*dapatkan rehat yang secukupnya untuk diri anda
*mengaji al-Quran, zikir-zikir juga boleh menenangkan diri anda :)

pssttttt: B-Complex boleh meredakan stress anda juga ya

B-Complex
RM 53.75
120 Tablet

ooookkk...cukupla sampai disini saja entry kali ni..nanti lin sambung lagi..banyak lagi nak cerita pasal jerawat ni..banyak bahagian lagi belum disentuh.huhuhu..masa mencemburui lin ni..yang nak tau cite selanjutnya, kena sabar ye...





yang nak order Shaklee, jangan malu, jangan segan,
sms/watsapp 017 9399 084
Nak harga murah???jangan segan join jadi ahli..sekali bayar je, keahlian seumur hidup..siap ngan pasangan anda sekali terdaftar..hehehe..untung kan??

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

kalau rasa entry ni bermanfaat untuk anda dan nak share dengan orang lain, feel free to share ye..TERIMA KASIH dari lin di lot1801 ;)